14. mai 2009

Hos Blondhild

Endelig var kvelden der. Kvelden Mandy Lou og mamman skulle komme hjem til Blondhild. Mandy Lou hadde jo virkelig sett for seg hvordan det var der Blondhild og co bodde. Både inne og ute. Men det var ikke helt sånn som hun hadde forestilt seg. For det første lå huset nærmere sjøen enn hun hadde tenkt. Ja, nå er det kanskje noen som har blitt villedet til å tro at Blondhild bodde i dette søte lille naustet. Men dette er nok bare utsikten. :)


I et slikt hus bor Blondhild. Dette er utsikten fra verandaen hennes. Som sagt så er det litt rart hvordan man forestiller seg steder man aldri har vært før. Mandy Lou tenkte faktisk at det gikk vei nedenfor huset til Blondhild. Men der var det jo bare plen, berg og sjø. Inne i huset var kjøkkenet på feil plass. He he! Men det var nå et skikkelig koselig hjem med en fantastisk utsikt.

Morgensola over fra Blondhilds veranda.

Børvasstindan er hun så heldig å kunne nyte synet av hver eneste dag. De består av to rekker med spisse tinder og rager 1176 moh på det høyeste.

Etter frokost ble det en lang sightseeingtur hvor øya Landegode var et av severdighetene.
På ettermiddagen tok Blondhild og co med seg Mandy Lou og mamman på båttur til Saltstraumen. På veien passerte de en liten holme med et absolutt fantastisk mønster. Det måtte bare foreviges.

Her er brua over Saltstraumen. For å utjevne tidevannsforskjellen presses fire ganger i døgnet veldige vannmasser med stor fart gjennom det 3 km lange og på det smaleste bare 150 meter brede sundet. Middelhastigheten synes å ligge på omkring 7 knop (ca. 13 km/t) og topphastigheten betydelig over, men sikre målinger foreligger ikke. Saltstraumen er en av verdens sterkeste malstrømmer og er sterkest ved ny- og fullmåne.

På vei hjem var det et nydelig lys ute i havet. Det kan også leses om denne turen i bloggen til Blondhild.

Nesten litt trolsk med skyen midt over dette fjellet som stikker opp fra havet. Det er Sandhornøya med noen små holmer i forgrunnen.

Det ble et skikkelig koselig opphold hjemme hos Blondhild og co. En kveld, en hel dag og en formiddag før Mandy Lou og mamman reiste hjem igjen like fort som de kom. :) Det er bare å takke Blondhild for gjestfriheten. Trønderdamene kommer gjerne tilbake!

Her kan du lese om da Blondhild feiret nyttår hos Mandy Lou.

Tirsdag 5 mai gikk altså den lille ferieturen mot sin slutt. Hjemreisen gikk med tog. Mandy Lou og mamman ville ha med seg litt av innlandet også. Det var nydelig natur nedover hele Nordland og Trøndelag. Aller mest spesielt var det over Saltfjellet hvor snøen lå tykk og hvit.

Rett før midnatt var Mandy Lou hjemme hos de skjønne diamantene. De hadde helt klart savna å ha henne hjemme selv om de hadde hatt besøk av kattepasseren to ganger daglig.

Se også:

4 kommentarer:

  1. Utrolig vakkert og utsøkte bilder

    SvarSlett
  2. Ja, nå har jeg vært med på heeele turen din, hehe.. Og det var både flott og spennende, så nå ble det sent :O Jeg måtte le litt da du skrev om at B ikke bodde i det lille naustet.. det var så morsomt sagt..hehe! Flotte bilder av høye fjell, øyer og sjø! Tusen takk for titten! :)

    SvarSlett
  3. Ja, da må du bare ta turen selv, Viola. ;)

    SvarSlett