5. juni 2008

Mormors nylakkerte brødboks

I gamle dager før det fantes frysere måtte man oppbevare mat på andre måter. Når mormor bakte brød, la hun dem i en boks av metall slik at de holdt seg ferske lengre. Etter at fryseren inntok det mormorske hjem har boksen vært brukt til sånn ymse med kaker. Men her forleden tok brødboksens liv en ny vending da Sylvelin kom med sprayboksen og lakkerte den svart. Mandy Lou tenkte at en lenke med glasshjerter måtte være fin stas på en fornya brødboks. Og til slutt fikk noen røde georginer ta bolig i boksen. Dermed har mormors blomsterbrødboks fått et nytt liv.

Nå er det full anledning til å være ute og beundre blomsterbrødboksen om dagene. Mandy Lou og diamantene har oppholdt seg på terassen på ettermiddag og kveld. På tirsdag lekte noen skyer foran sola. Dem måtte Mandy Lou ha et bilde av tenkte hun.

Diamantene nyter altså tilværelsen med varme og frisk luft. Rødpusen er en forfinet skapning som må ha en stol med ei god pute å ligge i. Blåpus er ikke så nøye på komforten, så han ligger på gulvet i nærheten av fuglemateren. En vet jo aldri når en kjøttmeis eller dompap kommer for å spise. Det er best å være parat.

Gjesp, nå er jeg lei av å ligge der borte å vente på småfuglene. Skal vi ikke heller finne på noe annet? Eller vil du bare ligge der til stas resten av kvelden?


2 kommentarer:

  1. Hehe. Koselige pusikatter. De er jo så skjønne. De koser vel seg også i massevis i dette nydelige været. Artig denne boksen dere har fikset på. Utrolig kreativt.

    SvarSlett
  2. Ja, vi kan jo være litt kreative her også sånn som du er. :)
    Pusiene har det jo helt toppers ute om dagene nå. Seks timer med frisk luft gjør at de sover hele natta også.

    SvarSlett