9. april 2011

Gammeldags

Via en annen blogg kom jeg over Lenemoras Verden. Hun har en artig utfordring som jeg ville prøve meg på. Nemlig "Gammeldags lørdag". Med min forkjærlighet for gamle ting og historie er jo dette midt i blinken for meg.


Min gammeldagse ting som jeg velger å vise fram i dag er ei rosemalt kiste jeg har stående ute i gangen. Tenker på alt det spennende den har rommet opp gjennom årene. Nå for tiden er det ganske tilfeldig hva som legges i den. Noe som minner meg på at det nok hadde gjort seg med en gjennomgang og opprydding.


Kisten har tilhørt Sigrid Haagensdatter Øren. Hun var født i 1816 og eldre søster av min mormors oldemor. Kisten bærer årstallet 1828, og det er nok da at Sigrid har fått den.


Mormors oldemor Anne, som var Sigrids tre år yngre søster hadde en helt maken kiste. Denne er det min mor som eier. Og akkurat nå gremmer jeg meg over at jeg ikke hadde bilder av også den i arkivet mitt. Besøk Lenemoras Verden for flere gammeldagse historier!

7 kommentarer:

 1. Herlighet så flott den er :D

  SvarSlett
 2. Flott kiste. Tenker meg den rommer mye rart! Tenk for en jobb å male den.
  Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 3. For en nydelig rosemalt kiste også sååå gammel, det var gøy! Ekstra morsomt er det jo at du vet hvem som har eid den og er i familie med henne.
  Takk for at du er med på "Gammeldags lørdag"

  Ha en fin helg videre!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 4. Så heldig du er som har en så vakker gammel kiste?

  SvarSlett
 5. Fantastisk flott kiste,ekstra moro at man kjenner historien bak slike gamle ting!

  SvarSlett
 6. Fin gammel kiste, men vær varsom med å annonsere slike skatter, i tilfelle noen skulle fristes og vet hvorhen de skal lete.

  SvarSlett
 7. Så vakker en kiste, og virkelig noe å ta vare på!! =) Jeg har selv sittet og studert litt slekt bakover i tid, kjempespennende!! Men tidkrevende!

  Nidarosdommen, et vakkert byggverk! Må besøke den en gang når jeg er i Trønderbyen.. Har vært der en par ganger før, men det er veldig lenge siden..

  Herlige bilder av de søte kattene dine, den poserer så allmektig fint på det ene bildet! ;) Ja, se sporene etter ørene i snøen, ha ha!

  Og de fotsporene av kameradamen og hennes barn, enda lenger ned, søtt! :)

  SvarSlett