5. april 2009

Bokstaven er E

Så var det klart for en ny bokstav i ABC i ord og bilder hos Petunia. Denne gang er det E som står for tur. E..... En av de mest brukte bokstavene. Så mange ord begynner på E, men det har ikke vært lett å pønske ut noe i Mandy Lous hverdag hun forbandt med E. I tillegg har det vært så mye annet å tenke på i det siste.

Til slutt dukka ideen opp om at Mandy Lou kunne lete opp alle tingene hun hadde fra Egersund Fajancefabrik. Det ble også en god anledning til å vise fram yndlingsserviset. Dette fargerike kaffeserviset. Det hører også et stort rundt fat til settet. Stemplet under dette serviset viser at det er produsert mellom 1920 og 1952. Mest sannsynlig sist i perioden.

Lysegrønn mugge med sølvdekor. "Sølvet" er vel en slags emalje. Denne er fra perioden 1953 til 1962.

Smør- og ostefat også fra Egersund. Disse er også fra 50 og 60 åra.

Enda litt mer fra Egersund. Ikke alt som er like fint. Fatene under er egentlig helt gyselige. Men samtidig ble Mandy Lou så fascinert av dem at hun bare måtte ta dem med seg fra en eldre slektnings dødsbo. Det var ingen andre som ville ha dem. ;)

Egersund Fajancefabrik ble startet i 1847 av Johan Fredrik Feyer. Firmaet bestod til 1967 da det gikk sammen med Porsgrunds Porselænsfabrik. Ting fra Egersund er veldig populært blant samlere, men verdien på Mandy Lous ting er nok ikke så stor.

Hvis du vil lese om andre ting som begynner på E, kan du ta turen innom her.


8 kommentarer:

 1. Mykje flott og noko mindre flott og kanskje...
  Det kjem an på auga som ser!!
  Fata på det nederste bildet var fascinerande...Fine, men samtidig grufulle...Styggfint er det vel noko som heiter....Men trur eg landar på kule;0)
  Ein flott E i alle fall!!
  Klem

  SvarSlett
 2. Til å ha problemer med å finne på noe på E, så må jeg si at du likevel hadde mye å by på:)
  Ting kan faktisk være så gyselige at de er stilige og her var det jo et godt eksempel på det:)

  SvarSlett
 3. Fascinerende var et godt ord, så jeg velger å bruke det jeg og ;) Fant en vase i søpla en gang. Skjønner hvorfor den skulle kastes, men så var den jo heil og fin ellers, for ikke å snakke om facinerende... (høres ut som jeg roter rundt i søppla støtt og stadig, men gjør ikke det. Dette var en tilfeldighet ;D)

  SvarSlett
 4. En flott E dette! Enig med Line i mye flott og noe mindre flott, og smaken er som baken;-). Fine bilder var det! Ha en flott påske! Anne-Lise

  SvarSlett
 5. Flotte kopper og "kar".
  Den mugga var utrolig fin! :)

  SvarSlett
 6. Syns ikke det så ut som du hadde problemer med E, denne fiksa du bra. Kjempe fint bidrag :)

  SvarSlett
 7. Dette var flott! :) Mye fint her. De orange fatene er veldig spesielle, men fascinerende ja! Minner meg om at det er lenge siden jeg har vært og tittet i en antikkbutikk.. Jeg ønsker deg en god påske! :)

  SvarSlett
 8. Likte med min litt særegne smak aller best de siste som ingen andre ville ha.....det orange mot det brune, flammende herlig 70-talls-idyll, smelter lett for sånt jeg....

  SvarSlett