26. mai 2008

Fra en annen tid

I går kveld besøkte Mandy Lou sine foreldre på farmen. I gamle dager var det eldhus på farmen. Dette er hva som står igjen nå. En gjengrodd gammel komfyr. Her lekte Mandy Lou som barn. Den gang var det både kjøkkenbenk og skap i det lille huset. Kanskje blir eldhuset med tid og stunder satt opp igjen i gammel stil.

Ved eldhuset ligger det et lite lekkert berg. Mandy Lous oldemor hadde et fint steinbed der. Men de senere år har det vært helt overgrodd. Inntil i går da gress og jord var blitt skrellet av og store trerøtter kom for en dag.

Det mangler ikke på dyreliv ved farmen selv om ingen dyr bor i fjøset lenger. Hjort og rev løp rundt ikke langt fra huset. Og gjøken satt i et tre utenfor vinduet. Dessverre var det ingen som tok sjansen på å liste seg ut under treet for å ønske seg tre ting. Da var det bedre å sitte inne og se på den gjennom vinduet. :)

2 kommentarer:

  1. Så spennende det er med gamle ting, og ikke minst gammel historie. Finnes det gamle bilder fra den tien din oldemor bodde her slik at du på den måte kunne få sett hvordan det bedet var?

    SvarSlett
  2. Mulig at jeg kan komme med noe der ang steinbedet. Får lete i arkivet. Joda, det er veldig koselig med gamle ting og familiehistorie.

    SvarSlett