22. april 2008

Deilig vårdag

Mandy Lou har ikke så veldig grønne fingre. Men noen skjønne små krokus har hun likevel klart å lokke opp av jorda. Her står de i all sin prakt og nyter "vårvarmen".Blått blått blått! Mandy Lou er veldig svak for kombinasjonen blå fjord og blå himmel. Det synet kunne hun nyte godt av i dag.

Diamantene ble ikke helt fornøyd etter lufteturen da Mandy Lou kom hjem fra jobb. Så etter middagen var de klare for en ny runde i det fine været. Mandy Lou var nå ikke så tungbedt heller da. Vel, først var hun litt slem og erta dem med å stenge dem inne på soverommet. Men det var en nødvendighet for at hun skulle komme seg inn i storboden og hente utemøblene. Straks døra inn dit åpnes er villdyra på fullt firsprang og da har man gående en katt og mus lek i evigheter. Der inne er det virkelig mye å utforske og å gjemme seg bort i for små søte pusekatter. Dermed blir de som oftest forvist til soverommet når ting skal hentes i boden.

Det var deilig å sitte ute på terassen både for katter og menneske. 15 varmegrader har man jo ikke hatt så mye av hittil i år. Nå er det bare å håpe på at sola fortsetter å stråle ned i fjellsiden i dagene som kommer.Mandy Lou er ellers litt hekta på orkideer. Hun har både en og to og tre og 18! Nr 16 og 17 ble kjøpt for en uke siden. Og jaggu forelska hun seg i en miniorkide her forleden også. Dermed er det 18 i tallet. På bildene vises nr 16 og 17. Det som er greit med orkideer er at de kommer igjen og igjen og igjen. Og de blomstrer til forskjellige tider. Så når man har et visst antall av dem, er det alltids et par som står i blomst. Orkideer er faktisk de eneste blomstene Mandy Lou kan ha på grunn av den lille blomster-napper-rakkeren hun bor sammen med. Han er skummel til å spise på blomster, og det er jo ikke ønskelig å få ned i den lille pusemagen. Orkideer derimot har han aldri hatt lyst til å smake på. Det samme med visse grønnplanter heldigvis.

Nå sover diamantene godt etter den digre porsjonen med frisk luft de fikk i dag. Mandy Lou sitter inne i stua og myser med sola i øynene. Men det må man jo finne seg i på en slik herlig vårkveld.

5 kommentarer:

 1. Nydelige bilder, og enda mer nydelige orkideer. Så artig å se bilder av dem. Vi har hatt det nydelig her også i dag. Sol og varme. Deilig. Håper bare at det varer.

  SvarSlett
 2. Her va det jo "littegrann" mer vår enn det e hjæmme hos mæ =)

  SvarSlett
 3. Slike vakre bilder er jo bare å beundre med de motiver du her har valgt.
  Selv her nede på Østlandet våget våre katter seg ut i vårsolen. Men, de kjente at i skyggen, brrr, huttetuu, det er bedre innendørs. Ja, slik lever de to Manx søstre. 7 måneder inne og ditto 5 ute, når vi bor i sommerhuset (30 min fra vinterboligen - så ikke stort besvær å komme seg til jobb)

  Min blog er på engelsk (så der)
  Family and Friends U Z

  SvarSlett
 4. Flotte blomsterbilder du har lagt ut :-)

  Orkideer er bare nydelige! Og ekstra morsomt når en kan få dem til å komme igjen gang på gang på gang. Tror jeg har klart det med kun en av mine orkideer jeg. Mitt problem er at mine katter synes orkide-blader er fine til å banke opp. Ikke engang jukse-orkideene mine får stå i fred.

  SvarSlett
 5. Næmmen Ororina, gir kattene orkidebladene bank? Hos meg har de ingen interesse for dem faktisk. Men andre blomsterplanter får aldri stå i fred.

  SvarSlett