3. oktober 2007

Unaturlig naturfenomen???

For et par kvelder siden var Mandy Lou og diamantene ute på en kveldstur. Klokka hadde passert 21.30, og det var mørkt i fjellsiden. Det virker som pusene synes det er litt spennende å være ute i mørket. Og de snusa omkring og kjente mange spennende lukter. Mandy Lou ble stående og lytte til lyder. De vanlige hohohoo var nå der. Ugle? Så var det et annet dyr som lagde noen lyder som ligna på høye bjeff. Det var nok muligens en fugl det også. Dessverre var det en del motorbråk fra sentrum. Noe som ødelegger idyllen litt. Men en fin høstkveld var det nå uansett. Plutselig lyste hele himmelen opp. Noe Mandy Lou syntes var veldig rart. Hun stod der og grubla over det rare lyset ganske lenge. Etter noen minutter hørtes et skikkelig drønn. Så fikk hun enda mer å gruble over. Men det var så lang tid mellom lysglimtet og smellet at hun ikke trodde de hadde noen sammenheng.

Neste dag fikk hun likevel en forklaring på det som skjedde. Lokalavisa hadde nemlig en liten notis om episoden som altså var noe så normalt som lyn og torden. Kjedelig. :)

Det var ved 21.50-tiden mandag kveld at et kraftig lysglimt var synlig på kveldshimmelen i Trøndelag. Et par minutter senere fulgte et kraftig drønn, som kunne minne om en eksplosjon. Ifølge Værtjenesten på Ørland ligger imidlertid forklaringa i et helt vanlig værfenomen – nemlig torden og lyn.

2 kommentarer:

  1. Spennende fenomen. Det er da man skulle ønske man hadde et kamera for det har man jo som regel ikke når det skjer slike ting.

    SvarSlett
  2. Nei, ikke lett å få tatt bilde av slikt da. Men skulle gjerne gjort lydopptak. :)

    SvarSlett