10. juni 2015

Avaldsnes

 
 
Middelalderkirken på Avaldsnes er bygd mellom 1250 og 1320.
 

Tårnet ble rekonstruert i 1923 og er imponerende og flott når man står helt inntil det.Kirken i sin helhet med Jomfru Marias synål som lener seg mot veggen. En 7,2 m høy bautastein. Myten sier at når den berører kirkeveggen vil verden forgå.


Synes den ser farlig nær ut.


Men heldigvis er det noen centimeter å gå på enda. Og skulle den nærme seg, er det nok noen som står klar og meisler av toppen. Det har blitt gjort før.


Sørportalen i gotisk stil. Ser du nøye til høyre for døren, vil du se at den er bebodd.
 
 


4 kommentarer:

 1. Hi Mandy-Lou.

  Beautiful pictures of this beautiful church.

  Groettie frome Patricia.

  SvarSlett
 2. For en vakker kirke. Jeg pleier alltid å si at jo eldre kirkene er, jo vakrere er de. Hvis du tilfeldigvis legger en tur til Rosendal, kan jeg anbefale deg å ta en tur i Kvinnherad Kirke, som er en kirke fra 1100-tallet og veldig stemningsfull. Eneste som irriterer meg der, er at de har skjult et vakkert glassmaleri bak en gigantisk altertavle, som baron Axel Rosenkrantz fikk satt inn.

  Vi var på et klassebesøk i den kirken og vi var så heldige å få se sarkofagene og de balsamerte kroppene til de som hørte til Baroniet Rosendal i hine hårde dager. Det var en fantastisk og rørende opplevelse. Nå er dessverre dette rommet avstengt, så jeg er takknemlig for at jeg var så heldig å få oppleve dette.

  SvarSlett
 3. Älskar allt norskt, t o m era kyrkor är vackrare än andra!
  Agneta kram

  SvarSlett
 4. Så flotte billeder - middelalderkirker er fascinerende. Her hvor jeg bor, er kirken fra cirka år 1100 og med kalkmalerier i loftet.

  SvarSlett