24. februar 2010

Tropenatt

Det er ikke så ofte her i Trøndelag at termometeret viser over 20 grader midt på natta. Men når det skjer, blir det kalt tropenatt. Det var ikke så mye som minnet om trope i gårnatt. 20-tallet hadde nemlig et minustegn foran seg. 22 minusgrader var det i den lune fjellsiden natt til i går. Det røyk av fjorden og så ut som den kokte. Men det var frostrøyk som lå mange meter over vannflata.

Været skifter nå også ganske fort. Selv om det holdt seg kaldt gjennom hele gårdagen og utover kvelden, var det mildvær og snøfokk man våkna opp til i dag. Denne kalde vinteren har det jo blitt til at vi sier "mildvær" når temperaturen er rundt 5 minus. For normaltemperaturen ligger jo på ca 10 kuldegrader.

Det føyk rundt hushjørnene i morges, og kattene løp fra vindu til vindu for å se hva som lagde slike spennende lyder. Da jeg kom hjem fra jobb hadde det faktisk snødd såpass mye at jeg måtte ut å måke. Var det da et tegn at jeg drømte jeg måka snø med motorsag i natt?

I går ble jeg den lykkelige eier av en lekker runepose som min venninne Mambis har laga. Nå driver ikke jeg med runer, men fant ut jeg kunne legge noen fine steiner oppi posen. Ta gjerne turen innom hjemmesiden til Mambis for å se flere runeposer og lese om andre spennende ting hun driver med.

Dette var bare et lite stemningsbilde fra stua som snek seg inn her i bloggen.

På søndag feira vi familiens yngste som nå har blitt tenåring. Da måtte det kake til. Dette er en cracker barrel double fudge coca cola kake som altså inneholder ekte Coca Cola. Veldig god og saftig sjokoladekake.

Den ovenfor nevnte tenåringen kom en dag på jobben hos meg med en pose orekongler. Vi fant ut at de gjorde seg som veggdekorasjon. Litt må man ha å se på når man sitter med alle disse regnskapene.

Veldig slappt at februar nesten gjorde seg ferdig før jeg fikk somla meg til en oppdatering i bloggen. Får bare krysse fingrene for at det ikke skal bli like lenge til neste gang.


2 kommentarer:

 1. Hei kjære venn!
  Koselig oppdatering. Jeg fikk så lyst til å hoppe inn i bildet. Det er vel heldigvis ikke så mye vind hos dere, så dere kan på en måte nye kald/klarværet litt mer enn vi kan. Her er det ofte slik at når det er en 13-14 minus så er det mye vind i tillegg. Og da blir det jo skikkelig bikkjekaldt, så kaldt at man faktisk ikke hæler seg ut. Og det er jo ille for oss som er glad i uteliv. Men nå har det heldigvis vært noen fine milde (som du også kaller det) dager med 4-5 minus og det er jo deilig da. Utrolig hva man vender seg til. Koselig innlegg og trivelig når du oppdaterer

  SvarSlett
 2. Det må jeg si var kaldt! Og ikke særlige tegn til tropenatt...hehe, men utrolig flotte bilder. Kunne vært postkort!
  Gratulerer med en tenåring,
  kaken høres virkelig god ut. Har du en oppskrift på den? Er sikker på at ungene her i huset hadde digget den :)

  SvarSlett