28. januar 2010

Helt nedsnødd


For noen dager siden satt jeg og leste gamle blogginnlegg fra januar for å se hva som engasjerte meg de foregående årene. Jeg kom over et fra 17 januar 2007 hvor det hadde snødd noe helt enormt. Her er litt av teksten:

I dag var Mandy Lou innesnødd. Fjellsiden var dekket av et tykt lag med hvitt stoff som gjorde det hele ganske strevsomt. Det var ikke annen råd enn å kle på seg og ut med snøskufla allerede kl 7 på morgenen. Gosh! Etter et kvarter hadde det blitt en smal sti bort til veien. Da var det inn og skifte klær før Mandy Lou kysset diamantene farvel og la i vei til fots nedover fjellsiden.

I kveld måtte bilen graves fram. Wow! Etter en time kunne man endelig se at det var Mandy Lous bil. Vel, såvidt da. Det var jo blitt mørkt. I morgen står den forhåpentligvis der klar for en kjøretur igjen.

Etter å ha lest dette priste jeg meg lykkelig og tenkte at dette slipper vi nok unna i år. Vi har hatt snø siden jul og den har ligget fint og rolig i alle disse kalde ukene. Men så ble det altså værforanding denne uka. Etter to dager med mildvær og regn hadde det minka skikkelig av snøen. Var nå ikke så motvillig egentlig til at regnet gikk over til snø i går kveld. Men fikk helt sjokk da jeg så ut av vinduet i morges og fikk se hvor mye det hadde snødd i løpet av natta. Det ble litt sånn som i 2007. Men da jeg endelig hadde fått måka ferdig, føyk brøytebilen forbi og la igjen digre harde snøklumper foran hele innkjørselen. Dermed var det på'n igjen. Morsomt.

Jeg syntes det hadde snødd masse i natt. Men når jeg ser tilbake på bildene fra januar 2007, ser jeg jo at vi bare har halvparten så mye snø nå som da. Nedenfor her et bilde fra 23 januar 2007. Se hele innlegget her.


I morgen er det atter en dag. Håper virkelig det ikke snør så mye at jeg må grave meg ut på nytt i morgen tidlig.

Nå synes jeg kulda kan komme tilbake. Så kan bare denne snøen få ligge her i Fjellsiden.

1 kommentar:

  1. Velkommen tilbake til bloggen! :) Og gratulerer med nytt kamera, er det ikke artig?! Så mange flotte bilder du har lagt inn nedover siden her! Det må være herlig å bo i en slik fjellbygd! Og de flotte pusene dine! :) Kjempekult å se det klippet av fuglejakten, bra det var vindu imellom ;)Pusa her sitter også og jakter innenfor vinuene :)

    SvarSlett