14. juni 2009

Orkidedilla

Uke 15 i ABC i ord og bilder, og bokstaven er O. Mandy Lou har prøvd i lengsten å finne på noe annet enn orkideer som begynner på O. Men nå ble det orkideer likevel.

Uke 15 - O for Orkideer.

Mandy Lou har en orkidee-dille. Dermed er det 20 stk av dem rundt om i huset. Faktisk er det bare tre av dem som blomstrer i skrivende stund. Men opptil flere som står med knopper.

Det er flere gode grunner til at Mandy Lou har blitt så glad i orkideene. Først og fremst er det jo veldig vakre blomster som kommer i mange fine farger. Ellers så trenger de ikke mye stell eller så ofte vanning. Og blomstene står like fine i mange uker. En annen viktig grunn for at det finnes så mange orkideer i Fjellsiden er at de går så godt sammen med diamanter. Spesielt den lille blå diamanten har en forkjærlighet for blomster. Han har spist knoppene av kaktus og jafset i seg både den ene og den andre blomsten. Orkideer derimot har han aldri vist noen spisende interesse for.

Her er altså et lite utvalg av de 20 orkideene. Kanskje ikke verdens mest spennende blomst. "Alle" har jo en ordkidee og to nå for tiden.

Petunia etterlyste tips om hvordan man "steller" orkideene. I Fjellsiden holdes de under springen og får renne av seg før de settes tilbake i vinduskarmene igjen. Det går mellom 7 og 14 dager mellom hver vannings-seremoni. Ellers står de i vinduskarm i vanlig romtemperatur både når de blomstrer og når de hviler.

Flere ord på O kan du finne her. Ha en god uke!

6 kommentarer:

 1. "Ellers så trenger de ikke så mye stell eller så ofte vanning"
  Jeg siterte deg her for jeg begriper ikke hva jeg gjør galt... jeg liker orkideer så godt, men klarer å ta livet av dem hver gang og blir så lei meg.
  Kan det være at jeg gir dem for mye vann? Jeg vet dette med at de må stå og renne av seg og ikke la dem stå med vann i potten. Eller kan det være fordi at vi har så mye sol inn på stuesiden og de heller burde stått litt mer skyggefullt?
  Tips mottas med takk!
  Veldig flotte bilder:)

  SvarSlett
 2. Har oppdatert innlegget med vanningstips. De skal jo ikke ha så mye vann, og kanskje det heller ikke er så ideelt hvis det er veldig varmt i stua. Håper virkelig at du får til orkideen din neste gang du prøver.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder - orkideer er fantastiske!

  SvarSlett
 4. Så herlige planter! Og du steller godt med dem, skjønner jeg :) Orkidéene er en av mine yndlingsplanter, de er så vakre! Men her hvor jeg bor, blir det for varmt å ha blomster! De blir enten full av små ekle dyr, eller solbrent :) Men jeg elsker blomster! :)

  SvarSlett
 5. Ja, orkideer er nydelige blomster og jeg har selv fem stykker - det blir stadig en ny så kanskje jeg har like mange som deg en dag...
  Praktfulle bilder du har her!
  Eller takker jeg for fin kommentar på mitt sommerlige innlegg, også angående dine ord om logoen :)
  Synes bildet du har i headeren er kjempeflott!

  SvarSlett