22. oktober 2008

Leseglede


Da Mandy Lou kom hjem fra jobb på mandag, lå det ei bok i postkassa. Første bok i en ny serie av en helt ukjent forfatter. Novemberbarn av Yvonne Fjeld. Etter de daglige gjøremål tok Mandy Lou den med i godstolen for å se litt nærmere på den før den gikk i boss. Verken tittel eller forsidebilde vakte særlig interesse. Og handling fra 1865! Æsj, en til av disse uendelige bonderomantikkseriene fra 1800-tallet. Det må sies at Mandy Lou har en forkjærlighet for bøker med handling fra middelalderen og deromkring.

Men så ble øynene trukket mot det lille bildet av forfatteren med en katt som så ut til å være en birma helt lik Blåpusen til Mandy Lou. Når boka ved nærmere ettersyn innbød til mystikk og overnaturlige hendelser, var Mandy Lous interesse vekket. Hun måtte bare lese litt for liksom å smake på serien. Etter noen sider var hun helt oppslukt, og klarte ikke legge fra seg boka før den var ferdiglest.Hovedpersonen het noe så uvanlig som Judianna. Irriterende i begynnelsen, men man bli jo vant til det utover i boka. Det var mye hat og ondskap blant personene i boka. Men Judianna hadde også mange støttespillere. Mystikken rundt hennes mor vokste utover boka. Det store spørsmålet man sitter igjen med, er hva som skjedde med Judiannas mor. Hva som gjorde at faren hatet Judianna fra den dagen hun ble født, og hvorfor de kalte henne syndens datter. Dette får man forhåpentligvis vite litt mer om i bok 2. Der vil vel også Judianna bli bedre kjent med Adam som er "velsignet med spesielle evner".

Dessverre var det lite overnaturig som skjedde i boka, men det var jo så mye annet. Så Mandy Lou er helt klar for bok to i denne serien, og må smøre seg med tålmodighet en måneds tid til den kommer.

5 kommentarer:

 1. Næmmen har du sett. Hun hadde jo en blåpus hun også. Høres egetnlig spennende ut den boka. Jeg driver nå på med Thea jeg da og irriterer meg grenseløs over hvor skjelden bøkene kommer ut.

  http://www.elliloka.sier.no

  SvarSlett
 2. Ja, folk med blåpuser må jo bare skrive spennende bøker.
  Man skulle vel kjøpt hele seriene før man begynte å lese, slik at man kunne lese bøkene fortløpende i sitt eget tempo.

  SvarSlett
 3. Jeg savner virkelig en ny serie å begynne å lese på, så denne kan kanskje være noe? Jeg har i det siste begynt på flere serier, men halvveis ut i første boka så har jeg ramla av - hvis jeg har kommet halvveis da ;-)

  SvarSlett
 4. Enig med deg, sånn med en gang så den boka veldig æsj ut! Glad du likte den. Og ja, forfatteren har jammenmeg en pen pus!

  SvarSlett
 5. Ororina: Det er ikke lett å finne gode serier nei. Synes Ingebjørg Olavsdatter er bra og jeg savner veldig at det ikke kom flere bøker av Rimfrost.

  Megameow: Det er utrolig hvor mye et kattebilde trekker. Og når katten attpåtil ligner sin egen er man jo solgt. He he!

  SvarSlett